Filmovi

Još jedna runda

Još jedna runda

Danska, Švedska, Nizozemska 117 min.

Postoji teorija da bi se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost.

Ohrabreni tom teorijom, Martin i njegovo troje prijatelja, svi srednjoškolski učitelji kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan. Ako je Churchill mogao pobijediti u Drugom svjetskom ratu u konstantno alkoholiziranom stanju, tko zna što će nekoliko kapi više učiniti za njih i njihove učenike? Početni rezultati su pozitivni, a mali profesorski projekt uskoro će prerasti u akademsku nauku. Njihovi satovi u školama kao i njihovi rezultati nastavljaju se popravljati i skupina prijatelja se ponovno osjeća živima! Međutim, kako vrijeme prolazi nekima će stvari ići nabolje, ali drugi će posrnuti. Uskoro će postati kristalno jasno da, premda je alkohol odgovoran za neke vrhunske rezultate u prošlosti, određena djela pod njegovim utjecajem nose strašne posljedice.

Prikazivanja

  • pet. 06.08.2021. 21:00

Lokacija

Kazalište Lutaka Zadar

Sokolska 1
23000 Zadar

Izvorni naslov
Druk
Režija
Thomas Vinterberg
Scenarij
Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm
Uloge
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie
Fotografija
Sturla Brandth Grøvlen
Produkcija
Zentropa Entertainments, Film i Väst, Zentropa International Sweden, Topkapi Films, Zentropa International Netherlands, Zentropa Productions 2
Distribucija
Discovery film