Galerije

Okrugli stol: Izazovi razvoja publike

U utorak, 26.11. 2019. godine, u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače, od 13 sati, organizirao se okrugli stol na temu Izazovi razvoja publike. Razvoj publike usmjeren je na kreiranje dugoročnih procesa koji će podići razinu aktivnoga sudjelovanja u kulturi i umjetnosti, učiniti ih dostupnijima prepoznajući različitost potreba publike, njezinih socijalnih i ekonomskih iskustava te dob potencijalnih korisnika.

U vječnoj misiji popularizacije svjetske i domaće nezavisne filmske produkcije, unaprijeđenja kritičkog promišljanja filma i aktivacije publike boreći se istovremeno s globalnim trendom asocijalnosti, on-line platformi za gledanje filmova te „fast food“ blockbusterima nezavisna kina moraju sustavno promišljati i planirati načine privlačenja publike. 

Razvoj publike usmjeren je na kreiranje dugoročnih procesa koji će podići razinu aktivnoga sudjelovanja u kulturi i umjetnosti, učiniti ih dostupnijima prepoznajući različitost potreba publike, njezinih socijalnih i ekonomskih iskustava te dob potencijalnih korisnika.  

Za okruglim stolom okupili su se eminentni dionici hrvatske filmske industrije:
• Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra
• Alen Munitić, direktor Kino Mreže
• Slobodanka Mišković, ravnateljica riječkog Art kina Croatia
• Igor Rakonić, direktor Vukovar film festivala
• Vlado Ercegović, voditelj programa splitskih Zlatnih vrata
• Katarina Crnčić, voditelj programa za djecu i mlade Zagreb film festivala

Prisutnima se u ime organizatora obratio voditelj „Kino Zone“ g. Andrej Fric, pročelnica Odjela za kulturu i šport Grada Zadra gđa. Dina Bušić, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar gđa. Melita Ivković, a razgovor je moderirao doc. dr. sc. Mario Županović, umjetnički savjetnik „Kino Zone“.

Photo: Jerolim Vulić