Galerije

Projekcija filma ''Mater'' i moderirani razgovor s redateljem Jurom Pavlovićem

Kino zona je projekcijom filma Mater i tematskim razgovorom s redateljem i scenaristom Jurom Pavlovićem u Kazalištu lutaka Zadar u srijedu 21. 10. 2020. nastavila s predstavljanjem recentnih i nagrađivanih hrvatskih filmova. 


Dojmljiva drama s Darijom Lorenci kao upečatljivom protagonisticom koja se vraća iz Njemačke da bi skrbila o bolesnoj majci, izmamila je i pljesak publike koja je, unatoč Covidu i dalje ostala vjerna programu Kino zone. 


Moderirani razgovor s Jurom Pavlovićem vodili su Mario Županović i Ivica Perinović. Uz topički naglasak na temama djetinjstva, traume, mentaliteta i suočavanja s obiteljskim neuralgičnim točkama, poveo se i razgovor o upečatljivom vizualnom stilu i kadriranju koje je Pavlović s uspjehom koristio i u svojim kratkim filmovima, koji su mu i donijeli međunarodnu vidljivost. 


Drugi dio razgovora vođen je na temu prelaska s kratkog metra u dugometražni film, obzirom da je Mater Pavlovićev cjelovečernji prvijenac. U završnom dijelu dotaknuli smo i temu ženskih likova i njihove reprezentacije u Pavlovićevim filmovima, posebice u Materi i Kišobranu.
Publika se u interaktivnom dijelu večeri aktivno uključila pitanjima, komentarima i posebice vlastitim ili familijarnim iskustvom povezanim s temom koja je prispodobiva podneblju i mentalitetu juga. 


Hvala Juri Pavloviću, Kazalištu lutaka Zadar i posebice publici na još jednoj intimnoj i emocionalnoj večeri u Kino zoni.
Foto: Tomislav Grzunov