Galerije

Projekcija filma ''Pelikan'' + moderirani razgovor

Prošle nedjelje smo na našoj ljetnoj pozornici povodom projekcije filma Pelikan imali zadovoljstvo ugostiti redatelja i scenaristu filma, Filipa Herakovića. 


Kroz moderiran razgovor kojeg su vodili naš umjetnički savjetnik i filmolog Mario Županović te producent Kino Zone i filmski kritičar Ivica Perinović, Filip nam je otkrio brojne interesantne detalje sa samog snimanja tijekom pandemijske karantene, plodnoj suradnji sa scenaristicom Nikolinom Bogdanović, ideologiji koju film u konačnici pronosi, utjecajima, ali i anegdotama koje se prvenstveno odnose na rad s postarijim amaterskim glumcem iz Italije koji je na set donio posve drugačiju dozu entuzijazma i vedrine. 


Heraković se također dotakao i svojih početaka, iskustvima koje je skupio u ulozi asistenta režije na projektima renomiranih kolega kao i planovima za budućnost. Publika je pažljivo slušala razgovor, a oni sramežljiviji su nešto kasnije prišli redatelju kako bi im otkrio sadržaj određenih prešutnih riječi koje su glavni glumci razmijenili u jednom od ključnih prizora u filmu. 


Photo: Krešimir Sorić