Galerije

Projekcija filma "Stric" i moderirani razgovor David Kapac/ Ivica Perinović/ Mario Županović

Na blagdanski dolazak voljenog Strica iz Njemačke čekali smo dugo, ali nas nije razočarao! Štoviše, razveselio nas je poklonima baš na Sv. Nikolu i unio posebnu božićnu atmosferu u naše kino! 

Doveo nam je dragi Stric još dražeg gosta, Davida Kapca, suredatelja ove domaće kino senzacije! Za susret sa Stricem očekivano se tražila karta više, jer tko ga ne bi htio vidjeti?! Nakon projekcije, filmolog Mario Županović i filmski kritičar Ivica Perinović uz asistenciju publike doznali su sve o procesu nastanka filma, ideje koju priča promiče, mukama „peglanja“ scenarija, suradnji s legendarnim Mikijem Manojlovićem i anegdotama sa snimanja, odnosno casting razgovora kako bi ga uopće „kupili“. David je govorio i o utjecaju slavnih autora poput Haneka, Lyncha ili Lanthimosa na njihovo redateljsko opredjeljenje te kako im je čak i dugogodišnji rad na TV sapunicama bio od velike koristi u realizaciji ovakvog složenog projekta. Publiku je s druge pak strane najviše zanimao sam svršetak te kakvu poruku nosi, a srdačni David je sipao odgovore s velikim zanosom i filmofilskim oduševljenjem. 

Djelić atmosfere sa projekcije i razgovora možete pogledati u galeriji, a ostalima poručujemo da svakako dođu u subotu i ne propuste ovo malo remek-djelo moderne hrvatske kinematografije. 


Fotografija: Krešimir Sorić