Galerije

Projekcija filma ''Sveta obitelj'' + moderirani razgovor

Kino zona nastavlja s neumornom promocijom hrvatskog filma, pa smo tako u siječnju imali izrazito zadovoljstvo prikazati film Sveta obitelj i ugostiti na razgovoru jednu od glumica u filmu- Juditu Franković Brdar. Film koji donosi neobičnu priču o životu u ruralnoj Slavoniji u razdoblju nakon drugog svjetskog rata u isto je vrijeme i naracija o životnim sudbinama tri žene iz različitih klasa, ali i o nadničarima i gospodarima i o njihovim fizičkim i mentalnim stanjima. 

Publika je izrazito pohvalno reagirala na film, te smo u sklopu razgovora imali prilike poslušati neobično mnogo utisaka, mišljenja i pitanja. Judita Franković Brdar, koja u filmu glumi emancipiranu trgovkinju Notu navela je svoju prisnu i prijateljsku suradnju s redateljicom filma Vlatkom Vorkapić, ali i s dojmljivom glumačkom postavom koju predvode Nikola Đuričko, Luna Pilić, Ivan Čuić, Anita Matić Delić i Aleksandar Cvjetković. 

Franković je istaknula minuciozni i predani rad Vlatke Vorkapić u svakom segmentu filmu što je publika akcentuirala u svojim reakcijama da je riječ o jednom od estetski dojmljivijih hrvatskih filmova u zadnje vrijeme. Moderator razgovora Mario Županović posebno je istaknuo sjajnu fotografiju eksterijera koje potpisuje Filip Tot te dojmljivu scenografiju Marija Ivezića i odlične kostime Ivane Zozoli Vargović. 

Photo: Krešimir Sorić