Galerije

Svjetska kino premijera filma ''Nun Of Your Business'' + moderirani razgovor s redateljicom Ivanom Marinić Kragić i glumicom Maruškom Aras

Kino zona je u sklopu jesenske programacije i predstavljanja hrvatskog filma imala privilegiju premijerno u kinotečnom programu prikazati film Nun Of Your Business redateljice Ivane Marinić Kragić. Nakon uspjeha na Zagreb Doxu film je zaokupio pažnju medija i publike što je dokazano i na sinoćnjoj premijeri koja ja primila maksimalni broj gledatelja u Covid uvjetima. 


Nakon projekcije slijedio je razgovor koji je vodio Mario Županović s Ivanom Marinić Kragić i glumicom Maruškom Aras u kojem smo doznali intrigantnu priču o projektu koji je uzburkao duhove prikazom negdašnjih časnih sestara koje se zaljubljuju u samostanu i nastavljaju život izvan habita.
Film, koji je za hrvatske prigode nesvakidašnji žanrovski spoj dokumentarnog filma i stop-motion fotografije otkrio je izniman vizualni talent redateljice i snimateljice Ivane Marinić Kragić čiji je ovo cjelovečernji prvijenac. 


Publika se aktivno uključila u razgovor s gošćama, akcentuirajući i drugačije agende koje film pobuđuje kod publike poput odnosa društva prema drugosti, političkom i religijskom aspektu i restrikcija koje ograničavaju pojedinca u kodificiranom kolektivu.

Hvala Ivani Marinić Kragić, Maruški Aras, Kazalištu lutaka Zadar i publici.

 

 

Foto: Tomislav Grzunov