Novosti

Kratkometražni redateljski debi glumice Lane Barić uvršten u program 'Trst Film Festivala'!

Kratkometražni redateljski debi glumice Lane Barić uvršten u program 'Trst Film Festivala'!

17.01.2022.

Prošlog ljeta, u drugoj polovici lipnja povodom projekcije domaćeg filma ''Tereza37'', imali smo veliku sreću i zadovoljstvo ugostiti redatelja Danila Šerbedžiju i glumicu i scenaristicu Lanu Barić. Potonja je uskoro 'podigla radni ritam za brzinu više' te je uz novi scenarij i glavnu ulogu preuzela i po prvi put redateljsku palicu i sredinom prosinca okončala snimanje svojeg redateljskog debija, kratkometražni film ''Snjeguljica''.

Radnja ''Snjeguljice'' prati Željku, 40-godišnju ženu koja živi mirnim životom u izoliranom selu. Iznenadni posjet poremetit će njezinu životnu rutinu i prizvati prošlost. Uz Lanu, u filmu još nastupaju i sveprisutni Nikša Butijer, Marica Vidušić, Tena Tadić, Neven Aljinović Tot i dr.  

Prije nekoliko dana je obznanjeno kako će spomenuti film svoju premijeru dočekati potkraj siječnja na festivalu u Trstu otkud kreće na daljnju turneju po regionalnim festivalima. Dragoj Lani želimo puno sreće i uspjeha s filmom u nadi kako će nam s istim uskoro ponovno stići u goste i podijeliti impresije sa snimanja, odnosno, opisati nam kakav je to osjećaj režirati samu sebe.