Novosti

Najava ožujka u 'Kino Zoni'

Najava ožujka u 'Kino Zoni'

08.03.2020.

Večeras, na sam Dan žena u sklopu manifestacije "Ženijalni dani" u Kino zoni bit će prikazana američka nezavisna drama "Podržimo djevojke" proslavljenog mumblecore redatelja Andrewa Bulajskog. Posjetiteljice projekcije na ulazu u suradnji s cvjećarnicom "Flora" očekuje i prigodno iznenađenje.

Subota 14.03. rezervirana je za hvaljenu krimi dramu "Bogu hvala" cijenjenog francuskog redatelja Françoisa Ozona koja nam otkriva šokantnu istinitu priču o svećenićkoj pedofiliji i njezinim žrtvama. Film je 2019. među brojnim priznanjima osvojio i Srebrnog medvjeda na Berlinaleu.

Od 16. do 19.03. u Kino Zoni će biti održana manifestacija Dani frankofonije u sklopu koje će biti održane projekcije dokumentarca "So Help Me God" (ponedjeljak 16.03.), animiranog "The Swallows of Kabul" (srijeda 18.03.) i igranog filma "Whatever Happened to my Revolution" (četvrtak 19.03.). Svi filmovi izuzev prvospomenutog imaju hrv. titlove dok navedeni dokumentarac ima eng. prijevod. Ulaznice za projekcije filmova iz manifestacije "Dani frankofonije" se ne naplaćuju.

U subotu 21.03. nam stiže prolongirana francuska triler drama "Oficir i špijun", a valja istaknuti kako je uz Srebrnog lava i FIPRESCI nagradu na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji redatelj Roman Polanski nekidan dobio i Cesara u kategoriji najboljeg redatelja.

Tjedan dana kasnije, odnosno u subotu 28.03. biti će prikazana njemačka drama "Razbijačica sustava" redateljice Nore Fingscheidt koja kazuje priču o devetogodišnjoj djevojčici spremnoj na stvaranje svakojakih problema sve kako bi je služba za zaštitu djece vratila njezinoj majci.

Uz brojna priznanja kojima je film nagrađen valja svakako istaknuti Srebrnog medvjeda na Berlinaleu i nagradu za najbolji film na prošlogodišnjem festivalu u Vukovaru.

Po samom kraju mjeseca ožujka, odnosno u ponedjeljak 30.03. biti će održana projekcija dokumentarnog filma "Stieg Larsson - Čovjek koji se igrao vatrom" povodom čega će biti održan i moderiran razgovor uz cijenjene goste iz polja istraživačkog novinarstva i književnosti.

Sve u svemu, očekuje nas još jedan izuzetno zanimljiv mjesec u Kino Zoni, a mi se nadamo kako ćete nam se u što većem broju pridružiti na projekcijama.