Novosti

Slice of Life: Projekcija filma i izložba u Laubi

Slice of Life: Projekcija filma i izložba u Laubi

13.02.2021.

Izložba o kratkometražnom znanstveno-fantastičnom filmu Slice of Life autora Luke Hrgovića i Dine Juliusa u zagrebačkoj Laubi prikazat će proces stvaranja filma, a postav čine ručno izrađeni scenografski rekviziti kao što su makete, minijature i svjetleće slike Stipana Tadića. Izložba se može pogledati od 13. veljače do 11. ožujka. Podsjećamo, film Slice of Life imali ste priliku pogledati i u Kino Zoni!

Na vlažnim, mračnim i opasnim ulicama futurističkog Los Angelesa, usamljeni diler droge pokušava sakupiti dovoljno kredita za kartu do nedostižnih Off World Islandsa, utopijskog raja u kojem se nada ostvarenju novog početka, daleko od kriminala. U utrci s vremenom, diler je prisiljen poduzimati očajničke mjere, a njegova će odlučnost biti stavljena na kušnju kad mu se putevi spoje s pokvarenim policajcem koji ima drugačije planove.

Radnja je to kratkog znanstveno-fantastičnog filma Slice of Life, multimedijalnog projekta iza kojeg stoji kreativni tim na čelu s Lukom Hrgovićem i Dinom Juliusom. Ono što čini ovaj film posebnim jest činjenica da je nastao bez kompjutorski generiranih efekata, odnosno na način na koji su se snimali kultni SF filmovi poput Blade Runnera (1982.), Osmog putnika (1979.) i originalne trilogije Ratova Zvijezda (1977., 1980., 1983.). Upravo je proces stvaranja ovog filma ono što izložba u Laubi nastoji prikazati, zato postav čine i ručno izrađeni scenografski rekviziti kao što su makete, minijature i svjetleće slike Stipana Tadića.

Slice of Life premijerno je prikazan u Japanu i Los Angelesu, a u međuvremenu se izborio za prestižne nominacije i nagrade, poput nagrade za najbolji kratkometražni film na FANTA ELX, nagrade za najbolji SF na Međunarodnom filmskom festivalu LA Shorts, nagrade Georges Méliès za najbolje specijalne efekte, Méliès d’argent nagradu za najbolji Europski kratkometražni fantastični film te domaću nagradu SFERA, u kategoriji za posebno ostvarenje.