Novosti

USKORO U 'KINO ZONI': Otac

USKORO U 'KINO ZONI': Otac

07.10.2020.

Gradić u Srbiji. Nikola, nadničar i otac dvoje djece, mora predati djecu socijalnoj službi nakon što su siromaštvo i glad natjerali njegovu ženu na očajnički potez.

Dok im ne omogući prikladne uvjete za odrastanje, djeca će biti smještena kod udomitelja. Unatoč Nikolinom trudu i nekoliko žalbi, uprava centra za socijalnu skrb odbija mu vratiti djecu i situacija se čini beznadnom. No kada Nikola otkrije da su lokalne službe možda korumpirane, odlučuje prijeći Srbiju pješice i iznijeti svoj slučaj osobno ministarstvu u Beogradu. Usprkos svim nedaćama, iz ljubavi i očaja, ovaj otac ne želi odustati od pravde i prava da odgaja svoju djecu. 

Režiju filma potpisuje Srđan Golubović dok glavne uloge tumače: Goran Bogdan, Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Muharem Hamzić i Ajla Šantić. Među do sad osvojenim priznanjima valja svakako izdvojiti dvije nagrade na ovogodišnjem Berlinaleu, nagradu za najbolji film u kategoriji najbolje međunarodne produkcije na festivalu u Calgaryu kao i tri nagrade na nedavno održanom FEST-u.