Novosti

Vrući četvrtak u Kino Zoni uz ''Sluškinju''!

Vrući četvrtak u Kino Zoni uz ''Sluškinju''!

13.08.2019.

A sad nešto potpuno drukčije... Nakon simpatičnih i poetičnih drama "Leptira" i "Patersona" u Kino Zonu nam stiže remek djelo novije azijske kinematografije, korejski erotski triler "Sluškinja"!

Inspiriran romanom „Fingersmith“ britanske spisateljice Sarah Waters, Park radnju filma iz viktorijanskog vremena prebacuje u Koreju tijekom perioda kad je Japan kolonizirao Koreju 30-ih godina prošlog stoljeća. Bivši osuđenik Fujiwara želi se domoći velikog nasljedstva bogate Japanke Hideko, pa nagovara Sook-Hee, siromašnu djevojku bez roditelja, da mu pomogne u tome.

Plan je da Sook-Hee počne raditi kao sluškinja za Hideko kako bi je uvjerila da se zaljubi u Fujiwaru. Fujiwara se, s druge strane, predstavlja kao grof, te postaje i bliskim prijateljem ujaka Kouzukija, perverznjaka i zlostavljača, koji također ima namjeru da oženi Hideko. Međutim, kada odnos Sook-Hee i Hideko doživi neočekivani preokret, situacija se komplicira...

Nagrade i nominacije: 62 nagrade i 93 nominacije od čega najistaknutije BAFTA 2018. za najbolji film izvan engleskog govornog područja i za najbolju umjetničku režiju na Cannes Film Festivalu 2016. 

Iznenađujući zapleti, prevrati, senzualnost i zapanjujuća fotografija odlike su ovog maestralnog psihološkog trilera. Zato ovog četvrtka, 15.08., od 21 h, u Kino Zoni (Poljana Branka Stojakovića) ne propustite pravu filmsku poslasticu!

Mala napomena - film nije namjenjen mlađima od 18 godina!